Τεστ Ανίχνευσης Κορονοϊού

Εγγυημένα αξιόπιστα & γρήγορα αποτελέσματα

Το διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας προσφέρει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (Rapid Test Λευκωσία) με λήψη δείγματος από το ρινοφαρυγγικό σύστημα. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως αξιόπιστα και παραδίδονται άμεσα.

Η υποδοχή των εξεταζόμενων για κορωνοϊό γίνεται ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας. Το δείγμα συλλέγεται σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Προμηθέα.

Ταυτόχρονα, η ομάδα μας παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις σε τεχνολογικό και ιατρικό επίπεδο, ώστε να εντάσει στις διαγνωστικές υπηρεσίες της νέες μεθόδους ανίχνευσης ιών.

Για να διαπιστώσετε εάν έχετε Covid ή αντισώματα στον ιό, επισκεφθείτε τον Προμηθέα χωρίς ραντεβού. Το κέντρο μας προσφέρει Rapid Test και PCR Test για την ανίχνευση του Covid, με:

Τι είναι το Rapid Test;

Το rapid test (γρήγορο τεστ) είναι ένας τύπος διαγνωστικού τεστ που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση μιας συγκεκριμένης ασθένειας ή λοίμωξης. Είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να ελέγξουμε αν κάποιος έχει μολυνθεί με έναν παθογόνο οργανισμό, όπως ιό ή βακτήριο.

Τα rapid tests συχνά χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις επιδημιών ή πανδημιών, όπως ο Covid 19, καθώς επιτρέπουν ταχύτερη διάγνωση και πρόληψη της διάδοσης της ασθένειας.

Τα αποτελέσματα του rapid test για κορωνοϊό παρέχονται συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι κατάλληλα για συμπτωματικά ή και ασυμπτωματικά άτομα.

Βεβαίως, αν και τα rapid tests είναι γρήγορα και βοηθούν στην πρώιμη διάγνωση του ιού, μπορεί να χρειαστεί να επιβεβαιώσετε το αποτέλεσμα με περαιτέρω εργαστηριακό τεστ, όπως μοριακό τεστ PCR.

Τι είναι το PCR - Μοριακό Τεστ;

Το μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (τεστ PCR) είναι μια διαγνωστική τεχνική που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την ανίχνευση γενετικού υλικού (DNA ή RNA) του ιού SARSCoV-2.

Η διαδικασία του PCR Covid-19 περιλαμβάνει τη λήψη δείγματος από τον οπίσθιο ρινοφάρυγγα του εξεταζόμενου.

Το PCR τεστ για τον κορωνοϊό προσεγγίζει σε ακρίβεια αποτελέσματος το 100%.

Στο διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας, προσφέρεται και η υπηρεσία κατ’ οίκον αιμοληψίας για Covid-19. Τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ Covid είναι διαθέσιμα εντός 24 ωρών.

Τεστ Αντισωμάτων

Το τεστ για αντισώματα κορωνοϊού δείχνει εάν ο εξεταζόμενος έχει «περάσει» τη λοίμωξη στο πρόσφατο παρελθόν, είτε με ήπια συμπτώματα, είτε ασυμπτωματικός. Επίσης, το τεστ αντισωμάτων ελέγχει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού για τον Covid-19.

Η δειγματοληψία γίνεται με δείγμα αίματος από τους έμπειρους αιμολήπτες του διαγνωστικού κέντρου Προμηθέας, ενώ δεν απαιτεί καμία προετοιμασία.

Για ασφαλή αποτελέσματα, ο έλεγχος των αντισωμάτων IgG γίνεται:
Έμπειρο Προσωπικό

Η λήψη δείγματος διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία κι ευχάριστη πάντα διάθεση.

Γρήγορα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι έτοιμα μέσα σε 24 - 48 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της εξέτασης.

Αξιόπιστες Μετρήσεις

Η ανάλυση δειγμάτων διενεργείται με σύγχρονους αναλυτές και πρωτοποριακό λογισμικό για μέγιστη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Εξατομικευμένη Εξυπηρέτηση

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Οι αιμοληψίες και η λήψη κλινικών δειγμάτων πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 7 μμ, και το Σάββατο από τις 7 πμ έως τις 12 μμ.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας Σήμερα. Καλέστε στο +357 22322200

Το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Γρίβα Διγενή 36Β, στον ισόγειο χώρο.

Εξετάσεις στον Προμηθέα με Παραπεμπτικό ΓεΣΥ

Για να κάνετε τις εξετάσεις σας στο διαγνωστικό μας κέντρο στη Λευκωσία θα πρέπει να έχετε παραπεμπτικό από το ΓεΣΥ και την ταυτότητά σας μαζί σας.

Το παραπεμπτικό του ΓεΣΥ για εργαστηριακές εξετάσεις έχει διάρκεια 6 μήνες.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού

Για το rapid test χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για το αποτέλεσμα, ενώ για το PCR τεστ χρειάζονται περίπου 24 ώρες.

Το δείγμα για την ανίχνευση του κορωνοϊού λαμβάνεται με ειδικό στυλεό από τον στοματοφάρυγγα ή τον ρινοφάρυγγα του εξεταζόμενου. Τοποθετείται σε ειδικό κυτίο μεταφοράς και αποστέλλεται στο εργαστήριο για ανάλυση εάν πρόκειται για PCR τεστ.

Το rapid test κοστίζει 4 ευρώ στο Διαγνωστικό Κέντρο Προμηθέας στη Λευκωσία.

Δεχόμαστε μετρητά και πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων VISA, Mastercard, American Express.

Scroll to Top