Μικροβιολογικές Εξετάσεις Λευκωσία

Εγγυημένα αξιόπιστα & γρήγορα αποτελέσματα

Το ιατρικό διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας «Προμηθέας» διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο ανάλυσης μικροβιολογικών εξετάσεων και καλλιέργειας βιολογικών υγρών.

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση αξιόπιστων αποτελεσμάτων σε σύντομο χρόνο είναι η χρήση συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας στον κλάδο των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων, με αυτοματοποιημένες μεθόδους και ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων.

Η σύγχρονη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την επιστημονική μας ομάδα, που απαρτίζεται από έμπειρους κι εξειδικευμένους ιατρούς και χημικούς βιολόγους, κάνουν το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας την πρώτη σας επιλογή στην Κύπρο για κάθε είδους μικροβιολογικές εξετάσεις. Για μικροβιολογικές εξετάσεις, δεν προαπαιτείται ραντεβού.

Συνήθεις Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Καλλιέργεια Βιολογικών Υγρών
Αιματολογικές Εξετάσεις

Τι Είναι οι Μικροβιολογικές Εξετάσεις;

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις δείχνουν εάν υπάρχει κάποιο μικρόβιο στον οργανισμό που μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη. Γίνονται είτε προληπτικά, δηλαδή για την αποφυγή λοίμωξης, είτε για την παρακολούθηση της λοίμωξης κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή όταν αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Λοιμώξεις και μύκητες

Με την μικροβιολογική εξέταση ελέγχονται δείγματα από ούρα, σίελο, κόπρανα, σπέρμα, τράχηλο, κόλπο, υγρό τραύματος, εγκεφαλονωτιαίο υγρό, κλπ. Ανιχνεύονται μύκητες, το μυκοβακτηρίδιο φυματίωσης, ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα, χλαμύδια, αλλά και η αντοχή του ασθενούς σε συγκεκριμένα αντιβιοτικά με το αντιβιόγραμμα.

Καλλιέργεια Βιολογικών Δειγμάτων

Η ανάλυση της καλλιέργειας βιολογικών δειγμάτων θέλει χρόνο, επομένως τα αποτελέσματα είναι συνήθως έτοιμα σε 24 με 48 ώρες.

Μικροβιολογικές Εξετάσεις στο Διαγνωστικό Κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας

Το εργαστήριό μας προσφέρει έγκυρα και πιστοποιημένα αποτελέσματα σε ολόκληρο το φάσμα των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων και φέρει πιστοποίηση ISO 9001:2015.

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους αναλυτές, νέες τεχνολογίες και διαπιστευμένες μεθόδους για την παροχή έγκυρων αποτελεσμάτων.

Η ομάδα μας ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για τη λήψη, την επεξεργασία και την καλλιέργεια κλινικών δειγμάτων μέσω των οποίων ανιχνεύονται παθογόνα βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.

Η λήψη του δείγματος γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο του διαγνωστικού κέντρου, ενώ το προσωπικό μας είναι πάντα δίπλα σας για να νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία, απαλύνοντας τυχόν συναισθήματα φόβου ή άγχους.

Εμπιστευτείτε το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας για τις μικροβιολογικές εξετάσεις σας στη Λευκωσία Κύπρου.

Έμπειρο Προσωπικό

Η λήψη δείγματος διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία κι ευχάριστη πάντα διάθεση.

Γρήγορα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι έτοιμα μέσα σε 24 - 48 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της εξέτασης.

Αξιόπιστες Μετρήσεις

Η ανάλυση δειγμάτων διενεργείται με σύγχρονους αναλυτές και πρωτοποριακό λογισμικό για μέγιστη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Εξατομικευμένη Εξυπηρέτηση

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Οι αιμοληψίες και η λήψη κλινικών δειγμάτων πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 7 μμ, και το Σάββατο από τις 7 πμ έως τις 12 μμ.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας Σήμερα. Καλέστε στο +357 22322200

Το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Γρίβα Διγενή 36Β, στον ισόγειο χώρο.

Εξετάσεις στον Προμηθέα με Παραπεμπτικό ΓεΣΥ

Για να κάνετε τις εξετάσεις σας στο διαγνωστικό μας κέντρο στη Λευκωσία θα πρέπει να έχετε παραπεμπτικό από το ΓεΣΥ και την ταυτότητά σας μαζί σας.

Το παραπεμπτικό του ΓεΣΥ για εργαστηριακές εξετάσεις έχει διάρκεια 6 μήνες.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις

Ο πόνος όταν σου παίρνουν αίμα για αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις είναι αμελητέος και στιγμιαίος. Θα λέγαμε ότι η αίσθηση που νιώθει κάποιος όταν του παίρνουν αίμα είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα, κι όχι ακριβώς πόνος.

Για άλλου είδους εξετάσεις, ενδέχεται το τσίμπημα να είναι πιο έντονο, ανάλογα με το σημείο αιμοληψίας και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγεται το αίμα. 

Η αίσθηση δυσφορίας μειώνεται εάν πάρουμε μια βαθιά ανάσα όταν ο νοσηλευτής ξεκινήσει τη διαδικασία αιμοληψίας, δηλαδή κατά την είσοδο της βελόνας ή το τρύπημα του δακτύλου.

Για τις εξετάσεις ούρων, πρέπει να έχετε έναν ειδικό αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη στο σπίτι για τη λήψη του δείγματος. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Με το που ξυπνήσετε, πλυθείτε καλά τοπικά με νερό και σαπούνι
  • Ξεπλυθείτε με φυσιολογικό ορό, εάν έχετε διαθέσιμο
  • Αφήστε τα πρώτα ούρα να τρέξουν
  • Ανοίξτε τον ουροσυλλέκτη την τελευταία στιγμή
  • Συγκεντρώστε στον ουροσυλλέκτη τα ούρα από τη μέση της ούρησης και μετά, 15 ml είναι αρκετά
  • Κλείστε το δοχείο καλά
  • Μεταφέρετέ το στο διαγνωστικό κέντρο το συντομότερο δυνατό
  • Εάν σκοπεύετε να καθυστερήσετε, φυλάξτε τον ουροσυλλέκτη σε δροσερό μέρος, όπως το ψυγείο.

Μερικές φορές, το χέρι μπορεί να μαυρίσει τοπικά στο σημείο απ’ όπου σας πήραν αίμα, καθώς άργησε να δημιουργηθεί ο θρόμβος που εμποδίζει το αίμα να βγει από την φλέβα. Τοπικό μελάνιασμα μετά την αιμοληψία μπορεί επίσης να δείχνει αυξημένη πίεση.

Για να αποφύγετε το τοπικό μαύρισμα στο δέρμα, ασκείστε αρκετή πίεση στο βαμβάκι για λίγα λεπτά μετά την αιμοληψία, πριν ο νοσηλευτής τοποθετήσει στο σημείο τον αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Το αν θα πρέπει να είστε νηστικοί πριν την αιμοληψία εξαρτάται από το είδος των εξετάσεων που πρέπει να κάνετε. Για παράδειγμα, για τις συνηθισμένες αιματολογικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν ινσουλίνη, σάκχαρο, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη, τριγλυκερίδια, κλπ., απαιτείται νηστεία 10 με 12 περίπου ώρες πριν την αιμοληψία. Επίσης, δεν πρέπει να έχετε καταναλώσει αλκοόλ έως και 24 ώρες πριν.

Ναι, το νερό δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα καμίας διαγνωστικής εξέτασης.

Αντιθέτως, ενυδατώνει τον οργανισμό, κάνει τις λεπτές φλέβες πιο ευδιάκριτες και βοηθάει τους ασθενείς με άγχος να χαλαρώσουν.

 

Υπάρχουν συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως η μέτρηση της γλυκόζης και της αυξητικής ορμόνης, οι οποίες επηρεάζονται από το κάπνισμα.

Γενικότερα, συνιστάται η αποφυγή του καπνίσματος πριν την αιμοληψία, καθώς διεγείρεται ο μυελός και ο φλοιός των επινεφριδίων, ενώ τα λευκοκύτταρα αυξάνονται μέχρι και 35%.

Scroll to Top