Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας Λευκωσία

Εγγυημένα αξιόπιστα & γρήγορα αποτελέσματα

Το ιατρικό διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας «Προμηθέας» διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, το οποίο πραγματοποιεί τεστ δυσανεξίας με ακριβή αποτελέσματα, έτοιμα σε λίγες μόνο ώρες.

Το τεστ δυσανεξίας δείχνει σε ποιες τροφές ο εξεταζόμενος έχει δυσανεξία, δηλαδή ποια τρόφιμα προκαλούν στον οργανισμό ανεπιθύμητες αντιδράσεις κάθε φορά που τα καταναλώνει, όπως φούσκωμα, ναυτία, αέρια ή διάρροια.

Η σύγχρονη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την επιστημονική μας ομάδα, που απαρτίζεται από έμπειρους κι εξειδικευμένους ιατρούς και χημικούς βιολόγους, κάνουν το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας την πρώτη σας επιλογή στην Κύπρο για τεστ δυσανεξίας.

Τι Είναι η Τροφική Δυσανεξία;

Η τροφική δυσανεξία είναι η αρνητική αντίδραση του οργανισμού κάθε φορά
που το άτομο καταναλώνει συγκεκριμένα τρόφιμα ή συστατικά τους. Οι πιο διαδεδομένες τροφικές
δυσανεξίες είναι οι παρακάτω:

Δυσανεξία στη γλουτένη (Κοιλιοκάκη)

Ο πάσχοντας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα, ανορεξία, διάρροια, απώλεια βάρους, ναυτία ή κοιλιακή διάταση μετά από κατανάλωση γλουτένης, δηλαδή της πρωτεΐνης που περιέχεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, τη βρώμη και το κριθάρι.

Δυσανεξία στη λακτόζη

Ο πάσχοντας μπορεί να εμφανίσει μετεωρισμό, διάρροια, γουργούρισμα (βορβορυγμοί) ή πόνο και φούσκωμα στην κοιλιά μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λακτόζη, όπως το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο, η μαργαρίνη, οι σάλτσες, τα μπισκότα, κλπ.

Δυσανεξία στη φρουκτόζη

Ο πάσχοντας δυσκολεύεται να απορροφήσει τη φρουκτόζη, δηλαδή το φυσικό σάκχαρο που υπάρχει στα λαχανικά, το μέλι και τα φρούτα, εμφανίζοντας πόνο στην κοιλιά, εντερικές κράμπες, φούσκωμα, μετεωρισμό ή και διάρροια.

Προβλήματα Υγείας & Τροφική Δυσανεξία

Το τεστ βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τροφικής δυσανεξίας΄και στη βελτίωση του μεταβολισμού. Ο πάσχοντας γνωρίζει ποιες τροφές του προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις και τις μειώνει ή τις αποφεύγει, ανάλογα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Επιπλέον, η γνώση των τροφών που προκαλούν δυσανεξία μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες στην αντιμετώπιση των παρακάτω προβλημάτων υγείας:

Εξετάσεις Αίματος στο Διαγνωστικό
Κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας

Εργαστήριο

Το εργαστήριό μας προσφέρει έγκυρα και πιστοποιημένα αποτελέσματα σε ολόκληρο το φάσμα των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων και φέρει πιστοποίηση ISO 9001:2015.

Τεχνολογία

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους αναλυτές, νέες τεχνολογίες και διαπιστευμένες μεθόδους για την παροχή έγκυρων αποτελεσμάτων.

Ομάδα Προμηθέα

Η ομάδα μας ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για τη λήψη και την επεξεργασία κλινικών δειγμάτων αίματος μέσω των οποίων ανιχνεύονται δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αιμοληψία

Η αιμοληψία γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο του διαγνωστικού κέντρου, ενώ το προσωπικό μας είναι πάντα δίπλα σας για να νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία, απαλύνοντας τυχόν συναισθήματα φόβου ή άγχους.

Διαγνωστικό Κέντρο

Εμπιστευτείτε το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας για τις αιματολογικές εξετάσεις σας στη Λευκωσία Κύπρου.

Έμπειρο Προσωπικό

Η λήψη δείγματος διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία κι ευχάριστη πάντα διάθεση.

Γρήγορα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι έτοιμα μέσα σε 24 - 48 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της εξέτασης.

Αξιόπιστες Μετρήσεις

Η ανάλυση δειγμάτων διενεργείται με σύγχρονους αναλυτές και πρωτοποριακό λογισμικό για μέγιστη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Εξατομικευμένη Εξυπηρέτηση

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Οι αιμοληψίες και η λήψη κλινικών δειγμάτων πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 7 μμ, και το Σάββατο από τις 7 πμ έως τις 12 μμ.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας Σήμερα. Καλέστε στο +357 22322200

Το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Γρίβα Διγενή 36Β, στον ισόγειο χώρο.

Εξετάσεις στον Προμηθέα με Παραπεμπτικό ΓεΣΥ

Για να κάνετε τις εξετάσεις σας στο διαγνωστικό μας κέντρο στη Λευκωσία θα πρέπει να έχετε παραπεμπτικό από το ΓεΣΥ και την ταυτότητά σας μαζί σας.

Το παραπεμπτικό του ΓεΣΥ για εργαστηριακές εξετάσεις έχει διάρκεια 6 μήνες.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις

Το τεστ τροφικής δυσανεξίας δείχνει εάν ο οργανισμός αντιδρά με ανεπιθύμητες παρενέργειες κάθε φορά που το άτομο καταναλώνει συγκεκριμένα τρόφιμα ή συστατικά τους.

Προσοχή: Το τεστ τροφικής δυσανεξίας δεν έχει σχέση με το τεστ αλλεργίας σε τρόφιμα. 

Το τεστ αλλεργίας εξετάζει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, ενώ το τεστ τροφικής δυσανεξίας ανιχνεύει την ανεπάρκεια ενζύμων και πως αυτή επηρεάζει το γαστρεντερικό σύστημα του πάσχοντα όταν καταναλώνει λακτόζη, γλουτένη ή φρουκτόζη.

Τα συμπτώματα τροφικής δυσανεξίας εξαρτώνται από τον τύπο της δυσανεξίας και τον οργανισμό του κάθε ατόμου. Ορισμένα από τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος: Δυσπεψία, κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
  • Κόπωση: Συχνά, η τροφική δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει κούραση και αίσθηση αδυναμίας.σώματος.
  • Πονοκέφαλος
  • Ναυτία

 

Τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια του γαστρεντερολόγου ή διαιτολόγου.

Ο πάσχοντας θα χρειαστεί να ανδιαμορφώσει τη διατροφή του, μειώνοντας ή αφαιρώντας τις τροφές που του προκαλούν δυσανεξία και τα παράγωγά τους.

Ο θεράπων ιατρός θα δώσει εναλλακτικές τροφές, όπου και εάν αυτό είναι εφικτό. Ο πάσχοντας πρέπει να ακολουθεί πιστά το νέο διατροφικό του πρόγραμμα.

Το τεστ δυσανεξίας μπορεί να επαναληφθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, για να ελεγχθεί εάν και ποιες τροφές μπορούν να επανενταχθούν στη διατροφή του εξεταζόμενου.

Ο χρόνος που απαιτείται για να βγουν τα αποτελέσματα από το τεστ δυσανεξίας εξαρτάται από τον τύπο του τεστ. Ορισμένα τεστ δυσανεξίας μπορεί να παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες ώρες ή μία ημέρα, ενώ άλλα μπορεί να απαιτούν μερικές ημέρες ή ακόμη και περισσότερο για να ολοκληρωθεί η ανάλυση.

Scroll to Top