Προεγχειρητικός Έλεγχος Λευκωσία

Για τη διασφάλιση ασφαλών χειρουργικών επεμβάσεων

Κάθε χρόνο, πολλοί ασθενείς υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, είτε για σοβαρές παθήσεις, είτε για λιγότερο σημαντικά αίτια, ή για να βελτιώσουν κάτι στην εμφάνισή τους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος της εγχείρησης, αυτό που είναι σίγουρα σημαντικό είναι να γνωρίζει ο θεράπων χειρουργός την κατάσταση υγείας του ασθενούς. Για το λόγο αυτό, το διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας «Προμηθέας» αναλαμβάνει τον πλήρη εργαστηριακό κι απεικονιστικό έλεγχο πριν το χειρουργείο, παρέχοντας αξιόπιστα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σύγχρονη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την επιστημονική μας ομάδα, η οποία απαρτίζεται από έμπειρους κι εξειδικευμένους ιατρούς και χημικούς βιολόγους, κάνουν το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας την πρώτη σας επιλογή στην Κύπρο για προεγχειρητικές εξετάσεις.

Συνήθεις Εξετάσεις Πριν το Χειρουργείο

Οι εξετάσεις που απαιτούνται πριν ο ασθενής υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση εξαρτώνται από το ιστορικό του και το είδος της επέμβασης.

Οι πιο συνηθισμένες διαγνωστικές εξετάσεις πριν το χειρουργείο είναι οι εξής:

Τι Είναι ο Προεγχειρητικός Έλεγχος;

Κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης, είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές εάν ο οργανισμός του ασθενούς είναι ήδη επιβαρυμένος.

Τα εμφράγματα, τα ισχαιμικά επεισόδια και οι θάνατοι την ώρα του χειρουργείου δεν ξεπερνούν το 3% παγκοσμίως.

Έτσι, κάθε επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σ’ αυτό βοηθούν οι εξετάσεις προεγχειρητικού ελέγχου.

Η προεγχειρητική αξιολόγηση περιλαμβάνει τη διερεύνηση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς.

Αυτό γίνεται για να αποκλειστούν υπολανθάνοντα προβλήματα υγείας και να ελεγχθεί εάν πληρούνται τα κριτήρια για να χειρουργηθεί.

Για κάποια χειρουργεία χρειάζονται αρκετές απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ για κάποια άλλα λιγότερες.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται συνήθως 3 - 5 ημέρες πριν το χειρουργείο.

Εξετάσεις Αίματος στο Διαγνωστικό
Κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας

Εργαστήριο

Το εργαστήριό μας προσφέρει έγκυρα και πιστοποιημένα αποτελέσματα σε ολόκληρο το φάσμα των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων και φέρει πιστοποίηση ISO 9001:2015

Τεχνολογία

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους αναλυτές, νέες τεχνολογίες και διαπιστευμένες μεθόδους για την παροχή έγκυρων αποτελεσμάτων.

Ομάδα Προμηθέα

Η ομάδα μας ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για τη λήψη και την επεξεργασία κλινικών δειγμάτων αίματος μέσω των οποίων ανιχνεύονται δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αιμοληψία

Η αιμοληψία γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο του διαγνωστικού κέντρου, ενώ το προσωπικό μας είναι πάντα δίπλα σας για να νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία, απαλύνοντας τυχόν συναισθήματα φόβου ή άγχους.

Διαγνωστικό Κέντρο

Εμπιστευτείτε το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας για τις αιματολογικές εξετάσεις σας στη Λευκωσία Κύπρου.

Έμπειρο Προσωπικό

Η λήψη δείγματος διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία κι ευχάριστη πάντα διάθεση.

Γρήγορα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι έτοιμα μέσα σε 24 - 48 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της εξέτασης.

Αξιόπιστες Μετρήσεις

Η ανάλυση δειγμάτων διενεργείται με σύγχρονους αναλυτές και πρωτοποριακό λογισμικό για μέγιστη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Εξατομικευμένη Εξυπηρέτηση

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Οι αιμοληψίες και η λήψη κλινικών δειγμάτων πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 7 μμ, και το Σάββατο από τις 7 πμ έως τις 12 μμ.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, κάνοντάς τον να νιώσει ήρεμος κι ασφαλής κατά τη λήψη του δείγματος.

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας Σήμερα. Καλέστε στο +357 22322200

Το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Γρίβα Διγενή 36Β, στον ισόγειο χώρο.

Εξετάσεις στον Προμηθέα με Παραπεμπτικό ΓεΣΥ

Για να κάνετε τις εξετάσεις σας στο διαγνωστικό μας κέντρο στη Λευκωσία θα πρέπει να έχετε παραπεμπτικό από το ΓεΣΥ και την ταυτότητά σας μαζί σας.

Το παραπεμπτικό του ΓεΣΥ για εργαστηριακές εξετάσεις έχει διάρκεια 6 μήνες.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο

Στόχος του προεγχειρητικού ελέγχου είναι να διασφαλιστεί ότι ο ασθενής δεν διατρέχει κίνδυνο εμφράγματος, ανακοπής ή άλλης επιπλοκής κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ή μετεγχειρουργικά.

Οι πιο συχνές επιπλοκές σε εγχειρήσεις είναι το έμφραγμα, οι καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως αρρυθμίες ή ισχαιμία του μυοκαρδίου, υπέρταση, υπόταση, κλπ.

Το αν θα πρέπει να είστε νηστικοί πριν την αιμοληψία εξαρτάται από το είδος των εξετάσεων που πρέπει να κάνετε. Για παράδειγμα, για τις συνηθισμένες αιματολογικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν ινσουλίνη, σάκχαρο, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη, τριγλυκερίδια, κλπ., απαιτείται νηστεία 10 με 12 περίπου ώρες πριν την αιμοληψία. Επίσης, δεν πρέπει να έχετε καταναλώσει αλκοόλ έως και 24 ώρες πριν.

Εκτός από τις διαγνωστικές κι απεικονιστικές εξετάσεις, ο θεράπων ιατρός σας θα καταγράψει το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό σας και πιθανόν να προβεί και σε κλινική εξέταση.

Δεχόμαστε μετρητά και πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων VISA, Mastercard, American Express.

Scroll to Top